joi, 6 octombrie 2011

Serviciu nou oferit de Biblioteca Cernesti

Catre toti copiii din Comuna Cernesti!
Incepand cu luna octombrie sunteti invitati sa va inscrieti la biblioteca in Clubul Ne jucam si invatam . Participand la activitatile acestui club , veti avea ocazia sa imbinati jocul cu lectura si cu invatarea unor lucruri noi din diferite domenii.
Acest serviciu l-am conceput in special pentru copiii din satele apartinatoare comunei, copii care nu au posibilitatea de a utiliza biblioteca atat de des ca si colegii lor din centrul de comuna din cauza distantei ,dar si pentru alti copii care inca nu au fost atrasi de biblioteca(din diferite motive) incat sa o frecventeze ca si altii care sunt utilizatori fideli ai bibliotecii .M-am gandit ca prin participarea la unele jocuri de echipa sau individuale, prin lecturarea unor povesti in grup , prin unele jocuri educative instalate pe calculatoarele din biblioteca(Jocurile Intuitex) acestia vor fi atrasi sa utilizeze si alte servicii oferite de biblioteca publica din comuna.
O data pe luna, timp de 2 ore,se vor desfasura cateva activitati: copiilor noi veniti li se va prezenta biblioteca , altii vor rasfoi carti din rafturile destinate lor, altii vor lucra pe calculatoare sub indrumarea bibliotecarului , cei care doresc sa-si completeze temele vor avea posibilitatea sa fie ajutati de un invatator sau profesor ; cei mai mici se vor juca , vor colora,si se vor recrea in spatiul de joaca din curtea cladirii ,fiind supravegheati si de un parinte , care va fi colaborator al bibliotecii la aceste activitati.
Va asteptam sa veniti intr-un numar cat mai mare iar cei mai mici sunt asteptati insotiti de parinti, bunici sau frati mai mari!

Prima intalnire o vom anunta pe blogul bibliotecii si prin afise la scolile din comuna .