luni, 1 martie 2010

Orarul Bibliotecii Comunale Cernesti si a Centrului Internet

De luni pana joi - 8-16
vineri - 8-14

Va reamintim!

Odata cu mutarea bibliotecii intr-un spatiu nou, in incinta bibliotecii s-a deschis si un centru internet pentru public. Acest centru de internet deschis pentru toti locuitorii comunei a luat fiinta prin programul Biblionet, program care va dura 5 ani si le va facilita romanilor accesul gratuit la informatie, ajutandu-i pe bibliotecari sa asigure servicii de calitate in comunitatea locala .Fundatia Bill si Melinda Gates este cea care a finantat acest program prin Programul Global Libraries . Organizatia care implementeaza acest program in Romania este IREX .

Prin acest program, biblioteca din localitatea noastra a fost dotata cu 4 calculatoare performante, 1 imprimanata un scanner si softul corespunzator, toate acestea pentru accesul gratuit a locuitorilor comunei, indiferent de varsta, dar chiar si turistilor care ne viziteaza .

Cu acest proiect dorim sa satisfacem nevoile specifice de informatie in toate domeniile de interes: cultura, educatie, sanatate, dezvoltare economica si rurala.

Cu acest program speram ca bibliotecile comunale vor deveni niste spatii mai primitoare, unde oamenii se pot intalni, informa si contribui la viata comunitatii.